Siskonmakkarakeitto on helppo ja maistuva. Siksipä tämä keittokattila
porisee lähes jokaisessa keittiössä muutaman kuukauden tai viikon välein.
Meillä ei ihan niin usein olla tätä keittoa keitetty. Ehkä pari-kolme kertaa vuodessa.
Ja aina eri versioilla, hiukan tyyliin mitä mieleen juolahtaa. Tänään oli tämmöinen keitto.
9 dl kasvislientä
1 sipuli ja 2 valkosipulinkynttä silputtuina
rypsiöljyä ja voita
6 perunaa kuorittuina ja pienehköinä lohkoina
1 porkkana kuorittuna ja puolikaslantteina
1 palsternakka kuorittuna ja puolikaslantteina
ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
1/2 ps pakasteherneitä
400 g siskonmakkaroita palleroina
persiljaa
Kiehauta kasvisliemi
Kuullota sipulit voi/öljyseoksessa
Lisää pannulle pilkotut juurekset ja mausteet. Jatka kuullottamista.
Kaada sipuli-juuresseos kasvisliemeen ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.
Kunnes juurekset ovat melkein kypsiä. Lisää herneet.
Kuumenna voi/öljyseos pannulla, purista siskonmakkarasisus palleroiksi
pannulle ja ruskista kypsiksi molemmin puolin.
Lisää makkarat keittoon. Anna kiehua pari minuuttia.
Pilko pinnalle persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.