torstai 4. kesäkuuta 2015

Siskonmakkarakeitto

 
Siskonmakkarakeitto on helppo ja maistuva. Siksipä tämä keittokattila
porisee lähes jokaisessa keittiössä muutaman kuukauden tai viikon  välein.
Meillä ei ihan niin usein olla tätä keittoa keitetty. Ehkä pari-kolme kertaa vuodessa.
Ja aina eri versioilla, hiukan tyyliin mitä mieleen juolahtaa. Tänään oli tämmöinen keitto.

9 dl kasvislientä 
1 sipuli ja 2 valkosipulinkynttä silputtuina
rypsiöljyä ja voita
6 perunaa kuorittuina ja pienehköinä lohkoina
1 porkkana kuorittuna ja puolikaslantteina
1 palsternakka kuorittuna ja puolikaslantteina
ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
1/2 ps pakasteherneitä
400 g siskonmakkaroita palleroina
persiljaa
Kiehauta kasvisliemi
Kuullota sipulit voi/öljyseoksessa
Lisää pannulle pilkotut juurekset ja mausteet. Jatka kuullottamista.
Kaada sipuli-juuresseos kasvisliemeen ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.
Kunnes juurekset ovat melkein kypsiä. Lisää herneet.
Kuumenna voi/öljyseos pannulla, purista siskonmakkarasisus palleroiksi
pannulle ja ruskista  kypsiksi molemmin puolin. 
Lisää makkarat keittoon. Anna kiehua pari minuuttia.
Pilko pinnalle persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.