Aloitetaan salaatilla. Ensin kuitenkin sananen kattauksesta.
Jokin aika sitten ostin hieman Teemaa muistuttavia Heirolin
valkoisia kantikkaita lautasia. Ajattelin, että niistä on moneen käyttöön.
Uunigratiineihin, salaattiin, tarjoiluun ja tietysti ruuantarjoiluun lautasina.
Nyt kokeilin näitä lautasina ensimmäistä kertaa. Toimii hyvin.
Puristekristallilaseista maistuu pelkkä vesi ja omenamehu vielä paremmalta. Ulkonäöllä on väliä.
Kattaus on nyt mustavalkoista eikä syyttä, värikäs ruoka pääsee oikeuksiinsa.
Aterimet ovat Hackmannin, nimeä en muista. Jos joku muistaa vinkatkaa.
Vihreä salaatti
Pehmeää friseetä, jääfriseetä, lehtikaalia, suolaa, sitruunamehua,
oliiviöljyä ja kurkkua.
Lehtipihvit
Naudanlihapihvit ohuiksi leikattuna, mausteina suola, mustapippurirouhe,
cajunmauste ja paprika. Voita ja rypsiöljyä.
Paistetaan kuumalla pannulla hiljaisessa kuumassa voissa molemmin puolin
puoli minuuttia per puoli.
Smetanakastike mausteet mustapippurilla ja suolalla
Uunisipuli haudutetaan uunissa yhdessä bataatin kera.
Uunibataatti
Pesty ja halkaistu bataatti, leikattu ristikuvio ja alapuolelta pala pois.
Päälle rypsiöljyä ja mausteina, suola, mustapippuri, paprika
Kannattaa kokeilla tätä kokonaisuutta.
Mistä ostit lautaset, tosi kivat. Tympii kaikki pyöreät lautaset, ruokaympyrä tulee vaan mieleen :D
VastaaPoistaOstin Prismasta. Minäkin tykästyin noihin, kun tänään ensimmäistä kertaa katoin niillä pöydän.
PoistaKaunis kattaus, aterimet ovat Elegia-sarjaa.
VastaaPoistaKiitos. Hyvä, että sain nimen aterimille. Pitäisi jostain saada niitä lisää. Valmistus on lopetettu,
Poistatäytyy kysäistä Iittalalta saako niitä vielä jostain.