sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Lehtipihvit, uunibataatti, vihreä salaatti

 Aloitetaan salaatilla. Ensin kuitenkin sananen kattauksesta. 
Jokin aika sitten ostin hieman Teemaa muistuttavia  Heirolin 
valkoisia kantikkaita lautasia. Ajattelin, että niistä on moneen käyttöön.
Uunigratiineihin, salaattiin, tarjoiluun ja tietysti ruuantarjoiluun lautasina.
Nyt kokeilin näitä lautasina ensimmäistä kertaa. Toimii hyvin.
 Puristekristallilaseista maistuu pelkkä vesi ja omenamehu vielä paremmalta. Ulkonäöllä on väliä.
Kattaus on nyt mustavalkoista eikä syyttä, värikäs ruoka pääsee oikeuksiinsa.
Aterimet ovat  Hackmannin, nimeä en muista. Jos joku muistaa vinkatkaa.

 Vihreä salaatti
Pehmeää friseetä, jääfriseetä, lehtikaalia, suolaa, sitruunamehua,
oliiviöljyä ja kurkkua.
Lehtipihvit
Naudanlihapihvit ohuiksi leikattuna, mausteina suola, mustapippurirouhe,
cajunmauste ja paprika. Voita ja rypsiöljyä.
Paistetaan kuumalla pannulla hiljaisessa kuumassa voissa molemmin puolin
puoli minuuttia per puoli.
Smetanakastike mausteet mustapippurilla ja suolalla
Uunisipuli haudutetaan uunissa yhdessä bataatin kera.
Uunibataatti
Pesty ja halkaistu bataatti, leikattu ristikuvio ja  alapuolelta pala pois.
Päälle rypsiöljyä ja mausteina, suola, mustapippuri, paprika

Kannattaa kokeilla tätä kokonaisuutta.

4 kommenttia:

  1. Mistä ostit lautaset, tosi kivat. Tympii kaikki pyöreät lautaset, ruokaympyrä tulee vaan mieleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin Prismasta. Minäkin tykästyin noihin, kun tänään ensimmäistä kertaa katoin niillä pöydän.

      Poista
  2. Kaunis kattaus, aterimet ovat Elegia-sarjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvä, että sain nimen aterimille. Pitäisi jostain saada niitä lisää. Valmistus on lopetettu,
      täytyy kysäistä Iittalalta saako niitä vielä jostain.

      Poista

Kiitos kommentistasi.