perjantai 26. kesäkuuta 2015

Kolmen jauhon vohvelit

 Tyhjensin tänään jääkaappia. Kerma vaati jo ruokasoodaa, sen viimeinen käyttöpäivämäärä oli
 mennyt yli. Maitoakin oli tilkka jäljellä ja maitorahkapurkki oli nyt käytettävä.
Valitsin jauhoiksi speltti-, manteli- ja grahanjauhot. Tiesin, että näistä jauhoista tulee
hyvä ja täyteläinen maku vohveleille. Sekoitin taikinan ja annoin sen turvota 30 minuuttia.
Paistoin vohvelit. Vohveleista tuli kauniin ruskeita, väri johtuu käytetyistä jauhoista.
Vohvelit nautittiin itsetekemäni raparperihillon ja persikkaviipaleiden kera.
Vohvelien raaka-aineet mittoineen.

Punainen valo palaa vohveliraudassa merkkinä, että kypsyminen on meneillään.
Kun punainen on sammunut ja vihreä vilahtaa keltaiseksi, on vohveli valmis.
Helppoa hommaa. Kannattaa kokeilla.

4 kommenttia:

  1. Pitäisi varmaan hankkia vohvelirauta, näyttää herkulliselta ja maistuu varmasti hyvältä. Spelttijauhot ovat suosikkejani leivonnassa.
    Hyvää viikonloppua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohveliraudalla saa ne oikeat vohvelit. Eikä tarvita rasvaa.
      Nuo jauhot voi tietysti korvata vain speltillä tai manteli/speltti olisi vielä parempi vaihtoehto.
      Jauhot tekivät vohveleille hyvän maun.
      Samoin sinulle.Kiitos käynnistä ja kommentista.

      Poista
  2. Nams - ja herkkulakkolainen ei saisi ollenkaan näitä kuvia katsella;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä vohveleissa ei ole rasvaa kuin tilkassa kermaa ja senkin voi jättää tai korvata rasvattomalla. Sokeria vain 2 tl vaniljasokeria.
      Kun laittaa hedelmiä pinnalle ovat jo melkein terveyspommi

      Poista

Kiitos kommentistasi.