perjantai 12. kesäkuuta 2015

Juusto-kinkulla kuorrutetut perunat

 Ajattelin ensin kypsentää perunat ehjinä uunissa.
Siihen olisi kulunut aikaa vähän enemmän, joten esikeitin perunapuolikkaat.
Kuorrutin puolikkaat ja gratinoin lopuksi perunat uunissa.
Lopputulos oli oikein hyvä.

Kuorrutetut perunat

6 rosamundaperunaa  pestyinä ja halkaistuna
Keitä puolikkaat suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi.
Täyte
1 sipuli pienittynä ja rypsiöljyä
250 g kinkkua kuutioina
ripaus suolaa, mustapippurirouhetta, paprikaa, chiliä, tuoretta persiljaa
2 kananmunaa ja 2 dl juustoraastetta
Kuullota sipulisilppu rypsiöljyssä
Lisää kinkkukuutiot ja mausteet sekä persiljasilppu.. Sekoita ja kuullota hetki.
Sekoita kananmunat ja juustoraaste.
Sekoita munaseos jäähtyneeseen kinkkuseokseen.
Nostele perunapuolikkaat uunivadille ja lisää päälle täyte.
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 15 minuuttia.
 
Tarjoa salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.