Kuivakakut on leivottu. Ensi joulua ja muita juhlia varten lokeroin hyvät kuivakakkuohjeet omaan osioonsa.
Taatelikakkua tässä versiossa en muistaakseni ole aikaisemmin tehnyt, vai teinkö viime jouluksi. No tässä se on.
Lueskelin tiikerikakkuohjeita ja päädyin lopulta Myllyn Paras-ohjeeseen Appelsiinimehua olen käyttänyt aikaisemmin tiikerikakkuversioissani. Tämä versio poikkeaa helpon toteutuksensa takia. Mitään taikinan ainesosasia ei vispailla vain sekoitetaan. Koska maku on hyvä ja toteutus helppoa, niin tätä toteutusta eri variaatioin leivon vastakin.
Taatelikakku
250 g/1 pkt taateleita
2 dl vettä
200 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
vajaa 4 dl erikoisvehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (tumma aito jauhe)
1 dl kermaviiliä/hapankermaa
Pilko taatelit kattilaan, lisää vesi ja kuutioitu voi. Keitä massa tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja nostele vaahto taatelimassaan Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuiva-aineseos vuorotellen kermaviilin kanssa taikinaan.
Kaada taikina voideltuun silikonivuokaan tai teflonvuokaan, jonka voi myös korppujauhottaa.
Paista 175-asteessa noin 50-60 minuuttia. Anna paistua ensimmäiset 10 minuuttia alalämmöllä.
Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
Tiikerikakku
5 dl erikoisvehnäjauhoja
2 dl sokeria (siro)
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniljasokeria
2,5 dl kermaa
3 kananmunaa kevyesti vatkattuna
150 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
1 dl appelsiinista puristettua mehua
Raitoihin
1/3 taikinaa, 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 3 rkl appelsiinimehua
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.
Kaada taikinasta 1/3 voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n 1,8,l). Sekoita raitataikina ja lisää se vuokaan raidoitukseksi. Kaada loput vaaleasta taikinasta vuokaan päällimäiseksi.
Paista kakku 150-asteessa noin 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kumoamista.