lauantai 3. maaliskuuta 2018

Kikhernekeitto

 Tänään valmistin nopean ja helpon lounaan.
Siivoilin laatikoitani ja löysin kikhernepurkin.
Se riitti kahteen annokseen. 

Kikhernekeitto

1 keskikokoinen sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna 
1 rkl oliiviöljyä
4 dl kasvislientä
1 prk/265g kikherneitä
ripaus suolaa, ripaus mustapippuria
Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää kiehautettu kasvisliemi ja kikherneet.
Keitä n 10 minuuttia. Mausta suola ja mustapippuri.
Soseuta keitto. Nosta liedelle ja lisää 1 rkl puristettua sitruunamehua.
Tarkista maku.  Annostele ja lisää keiton pinnalle
luomujogurttia ja silputtua persiljaa  
Nauti esim ruisleivän kera.

Keitto oli todella hyvää. Kannattaa kokeilla.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.