maanantai 4. heinäkuuta 2016

Lämmin juuresmakkarasalaatti

 Hyvää arkiruokaa tänään. Olin ostanut HK:n Marokon Hassan mausteista makkaraa, 
jossa pääraaka-aineena on naudanliha.
Päätin tehdä lämpimän salaatin, johon makkaran lisäksi valitsin uusia perunoita ja
pussillisen pakastejuureksia. Hyväähän tästä tuli.

 n400g uusia perunoita puhdistettuna ja pilkottuna 
250 g mausteisia Hassan makkaroita pilkottuna
1 rkl voi/kasvisrasvaa
1 ps 250 g keittojuureksia (pakaste)
Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä
Kuumenna rasva pannulla ja lisää makkaralantit, ruskista kevyesti.
Lisää kypsät valutetut perunat pannulle. Lisää pakastekasvikset.
Paista noin 5 minuuttia keskilämmöllä.
Valmista kastike ranskankermasta (18%), lisää suola, mustapippurirouhe ja 
hienonnettu tilli ja sekoita.
Annostele lautasille perunamakkaraseos, lisää paloiteltua kurkkua ja tomaattia
sekä muutama vesimelonipala. Lopuksi nosta annoksille valmistamasi kastike. 

 Salaatti valmiina pannulla.
Kesäpäivän helppo, mutta maistuva  ruoka.

2 kommenttia:

  1. Tuota Hassania ajattelin minakin kesalomalla ostaa. Maistuisi miehellekin joka ei possua syo.
    Suomessa on ollut vaikea loytaa possuttomia makkaroita. No ehka jotain kalpeita kalkkunanakkeja on muttei sen enempaa.
    Tietaakseni kylla oikeesti nuo merguezit tehdaan lampaasta ja ovat raakamakkaroita mutta parempi tamakin kun ei mitaan.

    VastaaPoista
  2. Tuota Hassania ajattelin minakin kesalomalla ostaa. Maistuisi miehellekin joka ei possua syo.
    Suomessa on ollut vaikea loytaa possuttomia makkaroita. No ehka jotain kalpeita kalkkunanakkeja on muttei sen enempaa.
    Tietaakseni kylla oikeesti nuo merguezit tehdaan lampaasta ja ovat raakamakkaroita mutta parempi tamakin kun ei mitaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.