perjantai 15. heinäkuuta 2016

Pepperoni-mozzarellapizza

 Tänään oli pizzapäivä. 
Pohjan valmistin Myllyn Paras ohjeella tuplana. Käytin ohjeen mukaan durumvehnäjauhoja.
En kaulinut pizzapohjaa, vaan levittelin tasaiseksi suoraan pellille.
Pohjasta tuli kuohkea ja hieman paksumpi kuin kaulittu pizza.
Pohja
3 dl kädenlämpöistä vettä
30 g hiivaa liotetaan veteen
1 tl suolaa ja 6 dl durumvehnäjauhoja sekoitetaan 
sekä 4 rkl oliiviöljyä lisätään nesteeseen. 
Alusta taikina  tasaikseksi noin 8 minuuttia.
Anna kohota kaksinkertaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla
vuoratulle uunipellille. Kohota pohja ja lisää täytteet.

Täyte
Aloita täytteen teko samanaikaisesti kuin pohjan tekokin.
Tomaattikastike
4 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä ja 3 varhaissipulia ja hieman vartta hienonnettuna
Kuumenna öljy ja lisää sipulisilppu. Kuullota ja lisää
250g pilkottuja terttutomaatteja ja 3 rkl sokeria.
 Kuullota ja anna kiehua hiljalleen, että neste haihtuu.
1 prk /390 g tomaattimurskaa ja 3 rkl tomaattipuretta lisätään kattilaan.
Keitä hiljakseen kasaan. 
4 rkl punaviinietikkaa, 3 tl kuivattua basilikaa, 2 tl kuivattua timjamia
Lisää mausteet kattilaan ja anna kiehua puolisen tuntia. Tarkista maku.
Levitä kastike pizzapohjalle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paloittele 75 g pepperonimakkaraa ja lisää pinnalle. 
Lisää lopuksi paloiteltu mozzarella ja rouhi päälle mustapippuria.  
Paista uunin 250-asteessa keskitasolla noin 12-15 minuuttia.
Lisää valmiin pizzan päälle tuoretta rucolaa.

 
 Kannattaa kokeilla. Kastiketta jäi jäljelle, joten purkitan sen ja käytän
suolaisen  piirakan päällä muutaman päivän kuluttua. 
Annokseeni leikkasin pizzan reunapalan. Ei kovin nätti pala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.