lauantai 2. heinäkuuta 2016

Raparperipannacotta

Tänään sain ison nipun raparperia. Päätin valmistaa jälkiruuan kolmesta varresta.
Tein pannacottaa, koska raparperi on hieman kirpeää ja maitotuote tasoittaa maut hyvin.

Pohja
1 dl hyytelösokeria ja 1 tl vaniljasokeria 
5 dl täysmaitoa
Sekoita ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 1/2 minuuttia.
Kaada seos annoskulhoihin. Anna hetki jäähtyä ja nosta kulhot jääkaappiin.
Anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

Kiisseli
Kuori ja pilko kolme vartta kattilaan
Lisää mukaan 4 dl vettä ja vajaa desi sokeria
Keitä, kunnes raparperi on kypsynyt  hajoavaksi.
Sekoita 2 rkl perunajauhoja vesitilkkaan.
Liruta perunajauho raparperiseokseen. Anna pulpahtaa liedellä.
Kaada kiisseli vatiin jäähtymään.

Ota jähmettyneet maitokulhot jääkaapista.  
Annostele pinnalle kylmä kiisseli.
Lisää pinnalle muutama mansikka.
Nauti.

 Oli hyvää ja raikasta.

2 kommenttia:

  1. Pannacottaan hyytelösokeri Multia, ei hyytelösokeria!

    VastaaPoista
  2. Totta, käytin Multiaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.