perjantai 1. heinäkuuta 2016

Sipulirisotto lehtipihville

 Tänään valmistin lehtipihville sipulirisoton. Yhdistelmä oli oikein hyvä.

Sipulirisotto
2 rkl  juoksevaa kasvis/voiseosta
3 kesäsipulia ja sen vartta pilkottuna
3 dl arborioriisiä
6 dl kiehuvaa kasvislientä
juustoraastetta
päälle suippopaprikaa suikaleina
Kuullota pilkottua sipulia hetki. Lisää riisi ja jatka kuullottamista,
kunnes riisi on läpikuultavaa.
Lisää kiehuvaa kasvislientä vähitellen.
Jatka liemen lisäämistä, kun neste on imeytynyt.
Risotto on kypsää, kun koko nestemäärä on käytetty.
Tarkista kypsyys ja maku. En lisännyt suolaa, kasvisliemen suola riitti.
Lisää juustoraastetta risottoon sekä annoksille.
Lopuksi päälle suippopaprikaa.
Lisukkeina salaattia ja tomaattia.

Paista nopeasti, vajaa 2 min, suolalla ja mustapippurilla maustettu, 
ohueksi nuijittu lehtipihvi  voi/kasvisrasvaseoksessa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.