tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kikhernekeitto

 Aikomukseni oli keittää kikhernekeitto, mutta kaapissa oli vain yksi purkki.
Keittoon piti tulla kaksi, korvasin puuttuvan pakasteherneillä.
Se sopi oikein hyvin ja samalla sain keittoon kauniin vihreän värin.

1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
öljyä, inkivääriä, suolaa
1 tlk kikherneitä valutettuna
1 ps pakasteherneitä
6 dl vettä
suolaa, mustapippuria. carammasalaa
2 rkl appelsiinimehua puristettuna
2 tl hunajasinappia
Kuullota sipulit ja mausta.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää sipulit, kikherneet.
Anna kiehua 5 minuuttia, lisää pakasteherneet ja mausteet.
Anna kiehua 5 minuuttia. Soseuta.
Lisää appelsiinimehu ja hunajasinappi.. Kiehauta.
Lisää annoksille persiljaa.
   
Nopea ja hyvä keitto.

6 kommenttia:

  1. Kun näin otsikon ja kuvan, hämmästyin keiton vihreyttä, mutta syy siihen selvisikin jutun luettuani:)
    Nopea keitto! Appelsiinimehu yllätti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kaksi hernettä sopivat myös maullisesti keskenään. Laitoin mukaan appelsiinimehua, kun sitruunoita ei ollut.
      Sopi sekin, maku makeampi.

      Poista
  2. Jo aiemin käynyt ihailemassa kivoja reseptejä. Tyrnimarjavispipuuroon sain sysäyksen sinulta ja nyt sitten jäänkin seuraamaan, mitä kaikkea kivaa voisi kokata :)
    Täytyykin kokeilla tätäkin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Keittiössä on kiva soveltaa, nämäkin herneet synkkäsivät hyvin keskenään.
      Mukava, että reseptini ovat löytäneet tien keittiöösi.

      Poista
  3. Kaunis väri tuli herneistä kikhernekeitolle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin väri teki herkullisen vaikutelman.

      Poista

Kiitos kommentistasi.