sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Karitsanpaisti

 Tänään, pääsiäissunnuntaina, nautimme karitsanpaistista. 
Lisukkeina perinteisesti perunamuusi, puolukat ja salaatti.  
Paisti kypsyi uunissa 74-asteiseksi, se on miehen toive.
Kypsyysaste oli sopiva, paisti jäi meheväksi. 

n 2kg luuton karitsanpaisti
pakastepaisti sulatetaan hitaasti, jääkaapissa 1 vrk ja huoneenlämmössä
noin 3 tuntia, kunnes sisälämpötila on 10-astetta
5 kpl valkosipulinkynsiä 
sekoita marinadi
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 tl kuivattua rosmariinia, mustapippurirouhetta, paprikaa
Levitä marinadi paistille noin 1 1/2 tunnniksi, kun paisti on huoneenlämmössä.
Tee paistin pintaan viillot ja työnnä  halkaistut valkosipulinkynnet  paistiin.
Laita paisti paistopussiin. Leikkaa kulmiin pienet höyryaukot.
Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
Kypsennä uunin 150-asteessa, kunnes mittari näyttää 74-astetta.
   
Tarjoa lisukkeena perunamuusia, puolukoita ja salaattia.
Jälkiruokana nautimme jäätelöä mansikkasoseella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.