keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Lohiavokadopasta

  Avokadot olivat sopivan kypsiä kaupanhyllyllä. Päätin sillä hetkellä,
että teen pastaa, johon tulee avokadoa ja savulohta. Ostin tuoretta fettuccine-pastaa.
Kun kaikki oli esivalmisteltu, pasta valmistui muutamassa minuutissa.

250 g fettuccine tuorepastaa keittoaika n 3 minuuttia
kastike
1 iso punasipuli suikaleina
rypsiöljyä
1 limen kuoriraaste
1 1/2 dl sitruuna-mustapippuriruokakermaa 10%
Paista punasipulisuikaleet öljyssä pannulla.
Lisää limekuoriraaste ja kerma
*
2 avokadoa suikaleina + 1/2 limen mehu 
Kuori ja viipaloi avokadot. Purista avokadolle 1/2 limen mehu.
*
n. 150g savustettua lohta paloiksi pilkottuna
Lisää lohipalat pannulle sipuliseoksen joukkoon.
*
Valuta pasta ja lisää joukkoon osa avokadosuikaleista. Säästä osa pastan pinnalle.
Lisää pastan joukkoon lohisipulikermaseos kevyesti sekoittaen.
*
Annostele pasta. Lisää päälle avokadoviipaleita ja terttutomaattilohkoja.
  
 Lohi sopi pastaan mielestäni hyvin.
Kannattaa kokeilla myös kylmäsavulohella.

6 kommenttia:

  1. Nam näyttää hyvältä! Lohi ja avocado on kyllä kaks niin hyvää raaka-ainetta jotka pääsee ainakin sinne top 5, makunsa (ja ravitsevuutensa) puolesta. Kivan kuuloinen resepti!

    annekatariina.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olihyvä pasta ja tosiaankin lohi ja avokado ovat hyvä pari.

      Poista
  2. Avokado sopii varmasti hyvin ruokaan :)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullista, pitääkin tutkia tarkemmin.

      Poista

Kiitos kommentistasi.