keskiviikko 26. elokuuta 2015

Lehtikaaligratiini

 Eilen sain säkillisen lehtikaalia. Säilöin osan jääkaappiin ja osa jäi odottamaan
tätä päivää. Lehtikaalia tuntui olevan tosi paljon ja mietin mitä tekisin. Instassa sain
hyviä vinkkejä ja toteutan niitä. Jääkaapissa lehtikaali säilyy freesinä jonkin aikaa.
Smoothieta juodaan jo aamulla. Tämän lehtikaaligratiini-idean löysin Martoilta. Pieniä
muutoksia tein ja lopputulos on oikein hyvä. Paistoin lisukkeeksi jauhelihapihvit.
Hämmästyin, kuinka paljon lehtikaalia pilkoin 350 grammaan. Se määrä meni paistokseen.
   
Kuvat kertovat gratiinin vaiheet.

350 g lehtikaalia huuhdottuna,  pilkottuna ja ruoti poistettuna  
2 dl vettä ja vajaa 1 tl suolaa. Kiehauta lehtikaali.
Levitä lehtikaali voideltuun vuokaan.
Valkokastike
2 rkl voita 
4 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa ja lehtikaalin keitinvettä
ripaus suolaa ja maustepippuria
Sekoita jauhot tirisevään voihin. Lisää maito/vesiseos.
Kypsennä kokoajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
Mausta.
Levitä kastike lehtikaalin päälle vuokaan.
Levitä lopuksi pinnalle 100g mozzarellajuustoraastetta.
Paista uunin 200-asteessa noin 15 minuuttia.

Paistoin jauhelihapihvit gratiinille.
Jos haluat kasvisversion, niin esimerkiksi juurespihvit sopivat.

6 kommenttia:

  1. Oi että! Olen pitkään miettinyt mitä lehtikaalista voisi tehdä smoothieden ja wokin lisäksi. Tämä resepti menee kokeiluun, tosin gluteenittomana versiona :) Kylvin keväällä lehtikaalia ja lähti hyvin kasvamaan, koko kesän on saanut kerätä satoa. Löysin blogisi vasta ja olen lueskellut postauksiasi nyt jonkin verran, hyvältä näyttää! Hyvää loppukesää ja syksyn alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on oma lehtikaalipalsta ja siitähän saa kesän mittaan useamman sadon. Kiitos, että luet blogiani.
      Samoin sinulle, mukavaa syksyn alkua.

      Poista
  2. Pitääpä tehdä joku kerta. Kiitos reseptistä.
    Oletko kokeillut tehdä lehtikaali sipsejä?
    Todella hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin myös valmistaa lehtikaalisipsejä. Tänään pakastin 2x2litraa lehtikaalia revittynä paloina. Talvella on mukava ottaa ruuanlaittoon.

      Poista
  3. Onpas kiva resepti. Lehtikaalia on tullut vain kerran käytettyä, ja tein siitä salaattityyppisen hieman höyryttämällä kaalia (jotta pehmeä käyttää salaattipohjaan). Kaalikääryleet lehtikaalista on myös testattavien listalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo gratiini sopi hyvin jauhelihapihvien lisukkeena, synkkasivat keskenään hyvin.
      Kaalikääryleinä tosiaan ovat sopivia. Pitää sitäkin kokeilla,

      Poista

Kiitos kommentistasi.