sunnuntai 16. elokuuta 2015

Appelsiini-uunibroileri - Omenapiirakka

 Broileririntafileistä kypsyivät tänään uunissa appelsiinibroilerifileet.
En käyttänyt mielikuvitustani, vaan löysin Rajamäen-sivuilta hyvän ohjeen.
Käytin kurkuman tilalla currya ja timjamin tilalla persiljaa. Toteutin ohjeen puolikkaana,
koska fileitä oli vain kolme.

Appelsiini-uunibroileri
3 kpl broilerin rintafileitä 
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
Marinadi 
1 dl omenamehua (ap ohje ananastäysmehua)
 1 rkl Kikkoman makeaa soijakastiketta
2 rkl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa
3 valkosipulinkynttä murskattuna ja kuorittuna
1/2 tl currya, hienonnettua persiljaa
Lisäksi
1/2 appelsiini pestynä ja viipaloituna
Hiero rypsiöljy fileisiin. Paista fileisiin ruskea pinta  kuumalla pannulla.
Laita fileet vuokaan ja mausta.suolalla. Sekoita marinadin ainekset ja kaada vuokaan.
Kääntele fileitä liemessä muutaman kerran, jotta maut tarttuvat fileisiin.
Laita appelsiinilohkot vuokaan.
Nosta vuoka uuniin ja kypsennä 200-asteessa 30 minuuttia.
Laita samaan uuniin kypsymään lohkoperunat ja porkkanat.
Sekoita salaatti.

 Broileri oli mehukasta ja lisukkeet maittavia.

Omenapiirakka

Pakastin on tyhjennettävä marjojen tieltä.  Tänään pakasteesta lähti tähtitorttutaikina.
MyllynParas torttutaikina sopi hyvin omenapiirakan pohjaksi.
Muotoilin taikinan vuokiin. Levitin pohjalle ohuelti karviaismarjahilloa.
Kuorin ja paloin omenat pieniksi lohkoiksi. Sekoitin joukkoon kanelia,
vaniljasokeria ja ruokosokeria. Levitin täytteen taikinapohjalle.
Paistoin 225-asteessa noin 15-20 minuuttia. Hyvää oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.