lauantai 14. helmikuuta 2015

Uunissa paistettu siika, viipaleperunat ja piparjuurikastike


Ostin sekä ison että pienen siian ja kypsensin ne uunissa. Helppoa.
. Valitsin lisukkeeksi perunat, jotka kypsensin samassa uunissa.
Edelleenkin erittäin helppoa. 
Piparjuuri sopii mausteeksi kalakastikkeelle.
Helppous jatkuu.

Viipaleperunat 
6 perunaa keskikokoista
auringonkukkaöljyä
suolaa ja mustapippuria rouheena

Pese, kuori ja viipaloi perunat vajaan sentin viipaleiksi.
Kuivaa talouspaperilla ja sivele öljyllä.
Mausta perunat suolalla ja pippurilla ja levitä uunivuokaan.
Työnnä 250-asteiseen uuniin yläosaan. Anna olla 15 minuuttia, 
kunnes perunat ovat kellanruskeita ja kypsiä.

Uunisiiat
Kuva otettu ennen uuniinmenoa.
 
400 g ja 200g siikaa
auringonkukkaöljyä. mustapippuria, ruususuolaa
tuoretta timjamia, sitruunaa viipaleina
  Kun perunat ovat uunissa, valmista siiat uuniin.
Kuivaa kalat talouspaperilla. Leikkaa kylkiin viillot.
Hiero kaloihin auringonkukkaöljyä ja mausteet.
Pilko timjamia ja leikkaa pestystä sitruunasta ohuita viipaleita.
Työnnä ne kalojen sisään ja lisää mukaan ruususuolaa.
Nosta kalat voideltuun uunivuokaan. ja työnnä vuoka ylätasolle 250-asteeseen.
Kalat kypsyvät 12-15 minuutissa.

Piparjuurikastike
1 dl ranskankermaa
1/2 sitruunan mehu
2 tl piparjuuritahnaa
3 rkl pähkinärouhetta
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maista.

Lisukkeeksi vihreää salaattia.

4 kommenttia:

  1. Voi, paistettu siika on kyllä kuningaskalaa!
    Hyvää ystävänpäivän iltaa sinulle ja kiitos blogiystävyydestä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään tästä kalasta. Uunissa se kypsyy vaivattomasti.
      Samaa sinulle ja kiitoksia samoin blogiystävyydestä.

      Poista
  2. Voi kuinka herkullinen ateriakokonaisuus! Ja kaunis. Kiitos tämän jakamisesta. Tulin niin hyvälle tuulelle - hyvä ruoka parempi mieli niin kuin mainoksessakin sanotaan :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.