lauantai 7. helmikuuta 2015

Kukkakaalicurry

 Tämä kukkakaalicurry syntyy nopeasti. 
Olin järjetelmällinen ja keräsin kaikki raaka-aineet työpöydälle. 
Siitä oli helppoa edetä vaihe vaiheelta. Lopputulos oli mehukas ja sopivan mausteinen.
Poikkesin perinteisestä ja lisäsin pastan kypsymään suoraan kasariin kukkakaalin joukkoon
siinä vaiheessa, kun noin 10 minuuttia kypsytysaikaa on jäljellä.
 Raaka-aineet työtasolla.

1 sipuli viipaloituna suikaleiksi
2 valkosipulinkynttä pienittynä
1 1/2  rkl currya
1 rkl rypsiöljyä
n 750 g kukkakaalia huuhdeltuna ja pilkottuna
1prk tomaattimurskaa
1 prk kookosmaitoa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 1/2 dl penne/kierrepastaa
100 g maissihernepaprikaa (pakaste)
ruususuolaa ja rouhittua mustapippuria
1 dl persiljaa silputtuna

Kuumenna öljy kasarissa. Lisää suikaloitu sipuli ja valkosipulisilppu.
Kuullota hetki ja lisää curry. Kuullota pari minuuttia.
Lisää kukkakaalikukinnot ja paloiteltu varsi. Sekoita.
Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja jogurtti. 
Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lisää pasta ja anna kiehua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
Lisää hernemaissipaprika ja anna kiehua 2 minuuttia.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Ripottele pinnalle persiljaa.

Nauti.

4 kommenttia:

  1. Herkullisen ainekset:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ja oli oikein maistuvaa.

      Poista
  2. Kauniin väristä ja varmaan oikein herkullista!:)

    VastaaPoista
  3. Ihana ohje. Tein tänään ruuaksi ja tuli oikein hyvää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.