torstai 19. helmikuuta 2015

Kirjolohifilettä appelsiiniavokadosalaatilla, uunipaprikaa ja -perunaa

 Kirjolohesta syntyi tänään hyvää ja maukasta. Paistoin fileet ilman rasvaa. 
Levitin pannulle karkeaa ruususuolaa ja paistaminen alkoi nahkapuoli alaspäin.
 Ennen tarjoamista vetäisin nahat pois. Salaatti sopi hyvin kirjolohelle, tunnetusti avokado ja appelsiini komppaavat hyvin lohikalojen kanssa. 
Paistoin uunissa suippopaprikat ha perunaviipaleet, rasvana oli oliiviöljy.

Kirjolohifileen paistaminen
Kuivaa filee ja leikkaa sopiviksi paloiksi nahkoineen.
Levitä pannulle karkeaa ruususuolaa (merisuola käy myös).
Nosta fileepalat nahkapuoli alaspäin pannulle.
Mausta fileet mustapippurirouheella ja hienolla ruususuolalla.
Käännä fileet 3-4 minuutin kuluttua ja paista neljä minuuttia toiselta puolelta.
Fileiden paistaminen ajoittuu siihen vaiheeseen, kun olet jo ottanut 
uunista paprikat ja perunat ja ne odottavat kannen alla.

Uunipaprikat ja uuniperunat 
Kuori perunat ja leikkaa puolensentin viipaleiksi.
Sekoita perunoille oliiviöljyä ja mausta ruususuolalla, mustapippurilla ja paprikalla.
Kaada perunat öljyllä voideltuun uunivuokaan.
Pese suippopaprikat. Halkaise, poista siemenet ja pilko isohkoiksi suikaleiksi.
Nosta paprikat samaan vuokaan perunoiden kanssa. Lisää niille hieman suolaa.
Paista 250-asteessa noin 15 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja peitä se silikonikannella.

Appelsiiniavokadosalaatti
Huuhtele ja kuivaa pilkottua friseesalaattia  ja rucolaa.
Levitä salaatti vadille. Pirskottele salaattiin neitsytoliiviöljyä ja ripauta
hieman ruususuolaa.  Kuori ja lohko mehukas appelsiini, levitä se salaatille.
Kuori ja paloittele avokado ja kuutioi se salaatille.
Lisää vielä mukaan pala viipaloitua kurkkua.

Annostele lautasille salaattipeti, lisää keskelle perunaviipaleet ja paprika.
Nosta lopuksi päälle kirjolohifilee, josta olet poistanut nahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.