sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Täytetty jauhelihamureke

 Tein naudanjauhelihasta murekkeen. johon lisäsin täytteeksi aurinkokuivattuja
tomaatteja öljyyn säilöttynä. Murekkeesta tuli hyvää, tomaattitäyte vain sopii niin hyvin
jauhelihaan. Ainoa ongelma oli, että murekkeen ulkonäkö on aika onneton.
Mutta maku ratkaisee. Kannattaa kokeilla tätä versiota. Nopeaa ja helppoa.

400 g naudan jauhelihaa
2 rkl soijakastiketta
maustepippuria,  paprikaa, maustesekoitusta (cyrry, valkosipuli, timjami, korianteri)
Sekoitetaan jauhelihamassaan tasaiseksi ja taputetaan tasainen levy leivinpaperille
Täyte 
10 aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä) pilkottuna
Levitetään jauhelihalevylle.
Päälle emmentaljuusoraastetta.
Kääritään rullalle ja nostetaan leivinpapereineen uunivuokaan.
Paistetaan 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Paistoin pari suippopaprikaa samalla kertaa
Lisukkeena keitettyä riisiä ja salaattia.

Mureke juuri uunista otettuna.

2 kommenttia:

  1. Nams - taas tuli yksi unohdettu ruoka - mureketta tulee laitettua ihan liian harvoin - ja aion kyllä kokeilla noita aurinkokuivattuja tomaatteja täytteeksi - jos en ehdi niitä siinä kokatessa jo napsia - minulla on pienoinen himotus niihin ja kauan eivät ehdi purkissa vanhentua kun jo olen ne pistänyt parempiin suihin;)

    VastaaPoista
  2. Minäkin tykkään noista aurinkokuivatuista tomaateista. Ne sopivat niin hyvin jauhelihan seuraan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.