perjantai 6. helmikuuta 2015

Omena-porkkana-inkiväärikeitto

 En viitsinyt lähteä tänään kauppaan. Kollasin kaappejani ja valitsin
sieltä keittoainekset. Keitosta tulikin oikein hyvä.
Totesin, että omena ja porkkana sopivat hyvin keskenään.
Käytin maustamiseen tuoretta inkivääriä. Tämän flunssakauden taittamiseksi
sopii inkivääri oikein hyvin avamaan tulehtuneita hengitystiehyeitä.

  
4 annosta
2 isoa vihreää omenaa kuutioituna
4 rkl omenamehua
1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli karkeasti silputtuna
1 rkl raastettua inkivääriä
450 g /n 3 isoa porkkanaa karkeasti pilkottuna
7 dl kanalientä kiehuvana
1 tl ruususuolaa
viherpippuria rouheena

Puolita yksi omena ja säästä puolikas koristeluun. Kuori omenat, poista
siemenkodat ja kuutioi.  Kuumenna voi ja öljy kattilassa.
Kun voiseos on sulanut, lisää sipulisilppu, inkivääriraaste, omenakuutiot,
sekä porkkanasilppu. Kuullota noin 8 minuuttia välillä sekoittaen,
kunnes sipulit ovat pehmeitä. 
Lisää kanaliemi, suola ja viherpippuri. Keitä 25 minuuttia tai kunnes
porkkanat ja omenat ovat pehmeitä.
Ota keitto liedeltä ja anna hieman jäähtyä. Soseuta sileäksi.
Leikkaa omenapuolikas kuutioiksi ja kiereittele omenamehussa.
Koristele annokset omenakuutioilla. 
 

4 kommenttia:

  1. Voin uskoa, että tämä on maistunut herkulliselta, on niin mukavat ainekset keitossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena ja inkivääri olivat mukava uusi setti porkkanakeittoon.

      Poista
  2. Näyttääkin niin herkulliselta - ja tuo mieleen kesän ja auringon;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värilläkin on väliä, ainakin näin talvella.

      Poista

Kiitos kommentistasi.