keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Karamellisoidut päärynät

 Tänään tein päärynöistä jälkiruokaa. Silloin tällöin makea ruoka on paikallaan.
Pidän päärynöistä ja karamellisointi sopii niille hyvin. Se korostaa sopivasti niiden mietoa makua.
Annoksista tulee aika pienet. Aina voi nauttia tuplat, kuten me tehtiin.

Karamellisoidut päärynät
2 päärynää kuorittuina ja paloina
3/4 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
Vaniljakastike
1 dl smetanaa ja 1 dl turkkilaista jogurttia
1/2 vaniljatankoa
1 rkl tomusokeria

3 kpl colakeksiä murustettuina
tuoretta minttua

Puolita vaniljatanko ja kaavi pois siemenet. 
Vatkaa smetana, jogurtti, vaniljasiemenet ja tomusokeri vaahdoksi.
Nosta jääkaappiin jäähtymään.
Kuori päärynät, leikkaa siemenkota pois ja paloittele.
Sulata kattilassa sitruunamehuun sokeri ja kuumenna, kunnes se muuttuu
kullanruskeaksi. Lisää joukkoon päärynäkuutiot ja paista
noin 3 minuuttia. Anna jäähtyä.
Nostele kerroksittain laseihin vaniljakastiketta, päärynöitä, keksimurua. Toista.
Koristele annokset mintunlehdellä.


2 kommenttia:

  1. Tätäkin kokeilen, sinulla on niin ihania reseptejä! Jäin vain miettimään, mitä ovat colakeksit, mutta toki tuohon voi laittaa muutakin. Viimeistään viikonloppuna MUMMIS-HOUSE herkuttelee päärynöillä. Kiitos tästäkin reseptistä ja mukavaa syksyistä viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, mukava kun tykkäät. Ja kiitos instragimikäynneistäsi.
    Kolakeksejä ovat, kirjoitin C:llä, ovat gluteenittomia. Käy mikä keksi tai pikkuleipä tahansa eli mikä on mieluisaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.