sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Suomalainen makkarakeitto

 Syksy  on vielä värikästä, ihailin tänään suomalaista syksyä. Toivottavasti auringosta ja väreistä
saadaan nauttia vielä pitkään.
Tänään olin suomalaisella linjalla myös keittiössä. Valmistin jo perinteeksi muodostunutta 
makkarakeittoa, joka on tuhtia arkiruokaa. Mikäpä estää syömästä sitä myös sunnuntaina.
Saattaa olla, että makkarakeitto on monen kodin ruokalistalla harvinaista.
Meillä on kyllä keitetty siskonmakkarakeittoa, mutta lenkkimakkaraa on käytetty harvoin.
 Nyt, pitkästä aikaa, nopea keitto maistui, jos ei eksoottiselta, niin kuitenkin hyvältä.

 Lenkkimakkarakeitto

5 perunaa lohkoina
2 porkkanaa lantteina
pala juuriselleriä kuutioina
pala purjoa pilkottuna
voinokare
1/2 kunnon lenkkiä puolikasviipaleina
n 6 dl kasvislientä
ruususuolaa, kokonaisia mustapippuria
päälle persiljaa

Kuori perunat ja lohko, peseporkkanat ja leikkaa lanteiksi, kuori selleri ja kuutioi.
Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle kasvisliemi.
Paisat makkaraviipaleet ja purjo kuumassa tirisevässä voissa.
Lisää ne kattilaan. Lisää suola ja mustapippurit.
Anna kiehua kypsäksi. Annostele ja lisää päälle persiljaa.


2 kommenttia:

  1. Kiva muistutus - teenpäs huomenna ison kattilallisen makkarakeittoa - siitä saamme miehen kanssa syödä monta päivää, kun kahdestaan täällä elelemme nyt;)

    VastaaPoista
  2. Keitto on tosiaan hyvää seuraavina päivinäkin. Se on oikein nostalgista ruokaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.