sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Marokkolaista kananpojanpataa

 
Käytin tänään taginepataani. Haudutin siinä marokkolaiseen tapaan kananpoikien
koipipalat. Ruskistamisen jälkeen koipipalat kypsyivät kannen alla uunissa.
Padasta tuli mehukasta ja hyvää. Mukaelin Yhteishyvän ohjetta muutamin muutoksin.

8 kpl kananpojan reisipalaa
rypsiöljyä
1 reilu tl suolaa
3 pientä keltasipulia puolitettuna
1 chilipalko siemenet poistettuna
12 kpl oliiveja kivettöminä
1/2 sitruunaa viipaleina

Liemi
2 rkl rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl kanelia
2 tl maustesekoitusta cyrrya, juustokuminaa, paprikaa
ripaus mustapippurirouhetta
1 rkl fariinisokeria
3 dl omenamehua
1 kanaliemikuutio

Kuivaa koipipalat ja anna olla hetken huoneenlämmössä.
Ruskista koipipalat  pannulla rypsiöljyssä. Mausta suolalla.
Siirrä taginepataan.  Ruskista puolitetut sipulit ja nosta pataan.
Lisää mukaan puolitettu chili, oliivit  ja sitruunaviipaleet.
Kuumenna öljy pannulla, lisää hienonnetut valkosipulit, mausteet ja sokeri.
Ruskista minuutti-pari, kaada pannulle omenamehu, murenna mukaan kanaliemikuutio.
Kiehauta liemi ja kaada pataan. Hauduta ruokaa taginepadassa (tai padassa) kannen alla
180-asteessa  noin  45-60 minuuttia.
Tarjoa ruoka arborioriisin kera.

Tästä se alkoi ja hyvä lopputulos tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.