torstai 2. lokakuuta 2014

Kyssäkaalipihvit ja mozzarellaomenasalaatti

 Tänään olin kasvislinjalla, kuten eilenkin. En kuitenkaan lupaa lihatonta lokakuuta,
koska tiedän, että se ei onnistu. Välillä on kuitenkin hyvä heittäytyä hetkeksi kasvisruokien varaan.
Kyssäkaali oli ollut jo jonkin aikaa jääkaapissa, mutta ei enää. Tänään paistoin
siitä pihvejä ja niiden seuraksi kokosin salaatin. Jääkaapissa oli parasta 
mozzarellaa ja se sopi hyvin ateriakokonaisuuteen.

Kyssäkaalipihvit


1 kyssäkaali kuorittuna ja raasteena
2 porkkanaa pestyinä ja raasteena
1 pienehkö sipuli raasteena
1 tl  ruususuolaa
1 1/2 dl ranskankermaa
2 kananmunaa
1 1/2 dl graham/täysjyvävehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhoja
oreganoa, paprikajauhetta, muskottipähkinää, basilikaa
paistamiseen juoksevaa oivariinia

Raasta tehosekoittajassa kyssäkaali, porkkana ja sipuli ja sekoita ne keskenään.
Sekoita ranskankermaan munat, graham- ja mantelijauhot sekä mausteet.
Lisää seos kasvisraasteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Muotoile pihveiksi. Paista miedolla lämmöllä  3min+3min/per puoli.
Tarjoa lämpiminä salaatin kera.

Mozzarellaomenasalaatti

Sekoita huuhdeltu ja pilkottu pehmeä frisee, kuoritun omenan puolikasviipaleet.
Purista mukaan sitruunamehua ja hyvää oliiviöljyä. Sekoita kevyesti.
Mausta ripauksella sokeria ja suolaa. Sekoita.
Revi päälle hyvää puhvelinmaitomozzarellaa.
Lisää lopuksi muutama mintunlehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.