lauantai 4. lokakuuta 2014

Ahvenfileet sinappikermakastikkeella - Peruna-yrttipaistos -Kantarellit

 Tänään oli kalan vuoro, ostin ahvenfileitä. Niistä tuli hyvää ruokaa lisukkeineen.
Kantarellit sopivat kalalle, mikä tuli tänäänkin todistettua. Kermainen kastike
sopii valkolihaiselle kalalle, kuten ahvenille. Perunat päätin kypsentää vaivattomasti
uunissa. Sekoitin yrttisen öljypohjaisen kastikkeen tehosekoittajassa ja kaadoin sen 
perunaviipaleille vuokaan, uuni kypsytti paistoksen meheväksi.

Ahvenfileet, sinappikermakastike ja kantarellit  
8 kpl ahvenfileitä
ruususuolaa ja mustapippurirouhetta, paistamiseen voita
Paista ahvenfileet voissa kullankeltaisiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Nosta kulhoon ja peitä foliolla. Pidä lämpimänä uunin  75-asteessa.

Lisää voita pannulle. Kuullota puolikas keltasipulisilppu  pehmeäksi.
Lisää pannulle 3 tl Dijon sinappia . Kuullota hetki. Kaada pannulle 1 1/2 dl kuohukermaa.
Keitä kasaan, kunnes kastike on sakeutunut. Tarkista maku.

Puhdista kantarellit ja pilko tarvittaessa. Kuumenna voinokare tiriseväksi  pannulla.
Lisää kantarellit ja pyörittele niitä hetki pannulla. Mausta ruususuolalla.

Peruna-yrttipaistos

 Mittaa tehosekoittajaan reilu desi oliiviöljyä, kuivattua basilikaa,
tuoretta timjamia ja rosmariinia,  kapriksia,
1 tl dijonsinappia, 1 tl tummaa balsamicoa, 2 valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunanmehu ja ruususuolaa.
Pyöräytä seos tasaiseksi.
Kuori viisi keskikokoista perunaa, viipaloi ja  kuivaa ne.
Laita voideltuun vuokaan. Lisää ruususuolaa ja mustapippuria.
Kaada päälle öljy-yrttiseos. Sekoita kevyesti. Paista uunin 200-asteessa 20 minuuttia.
 
Lisäsin annoslautasille rucolaa, se sopii hyvin kalalle ja perunapaistokselle.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.