maanantai 15. syyskuuta 2014

Luumupaistos

 Luumuja riittää vielä, vai olivatko jo viimeiset.  Nyt valmistin hyvää ja sopivan kirpeää
jälkiruokaa. En kuori luumuja, kuoret muhivat uunissa lähes olemattomiin. Kivet tosin poistan, 
ne onkin puolittamisen jälkeen helppo poistaa.

Luumupaistos
Luumuja tarvitaan sen verran, että uunivuoan pohja peittyy.
Huuhtele luumut, halkaise ja poista kivet.
Asettele voidellun uunivuoan pohjalle. 
Valmista täyte
50 g voita sulatettuna
1 1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
kanelia, vaniljasokeria 
Sekoita  ja levitä luumuille.
Mantelilastuja minulla ei ollut, niinpä rouhin mantelit.
Päälle reilu desi mantelirouhetta.
Kypsennä 200-asteessa  noin 20 minuuttia.
Anna hieman jäähtyä. Tarjoa kermavaahdon,
vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

 Loput luumut napostellaan sellaisenaan.

2 kommenttia:

  1. Nam nam!!! Pitäisi myös tehdä jotain luumuista.. Meillä ne on vielä toistaiseksi vain syöty suoraan puusta tai kulhosta :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on tehty marmeladia ja jälkkäriä sekä torttua.
    Nämä loput syödään sellaisenaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.