torstai 11. syyskuuta 2014

Revittyä naudanlihaa kasviksilla

 Hävikkiviikko on nyt meneillään.Voisin kertoa lähes joka päivä tarkasta  ruokataloudestani
 hävikin suhteen. Tänään hävikin vähentäminen tapahtui jo kaupassa.
 Käyn melkein aina läpi hyllyjen -30% punaisella kyltillä varustetut tuotteet. 
Etenkin juustohyllyjen kohdalla pysähdyn useimiten. 
Aina löytyy juusto, jonka sujautan ostoskoriini.
 Olen sitä mieltä, että juustoissa ei  viimeisen päivän ylittäminen maistu maussa.
 Ostan valkohomejuustoja, mozzarellaa, sinihomejuustoja ja fetaa.
 Eilen ostin naudan keittolihaa, joss oli ydinluu mukana. 
 Pakkauksen viimeinen valmistuspäivä oli tänään. 
Valmistin herkullista revittyä eli ylikypsytettyä naudanlihaa. 
Siitä tuli kastike perunalle.  Mehevää ja herkullista.

Revittyä naudanlihaa juureksilla

690 g naudankeittolihaa ja ydinluu
1 iso sipuli
ruusuuolaa,  10 ehjää mustapippuria, 2 laakerinlehteä
Laita liha luineen kylmään veteen. Kiehauta, kuori vaahto.
Lisää lohkottu sipuli ja mausteet. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä,
kunnes liha on jo ylikypsää, noin 2 tuntia. Revi liha haarukalla "paloiksi".
Luun pehmeä ydin on syötävää, joten sen voit ottaa talteen ennen kuin heität luun roskiin.   

Siivilöi  keittoliemi kattilaan ja valmista siitä kastike.
Suurusta kiehuva lihaliemi vehnä- tai maissijauhoilla. Anna kiehua 3-4 minuuttia.
Mausta kastike dijonsinapilla, paprikajauheella, maustepippurilla.
Lisää lopuksi 4 rkl ranskankermaa. Tarkista maku.

Kasvikset pannulla kypsyttäen
 Huuhtele ja suikaloi vihreä ja punainen paprika. Kuori porkkanat ja leikkaa ne lehdiksi.
Kuumenna öljy pannulla ja paista porkkanoita noin 5 minuuttia. Mausta, suolaa, kuivattua
basilikaa ja hunajaa. Lisää pannulle paprikasuikaleet ja kypsennä niitä 2-3 minuuttia.
Ripauta niille myös hunajaa. Yhdistä kasvikset pannulle ja pidä lämpimänä ateriointiin saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.