tiistai 16. syyskuuta 2014

Kesäkurpitsapastaa

 Kesäkurpitsa sopii hyvin pastaan, se tuli taas todistettua. Lisäsin mukaan myös kananmunaa.
Sitä  tosin ei näy annoksessa, sillä lisäsin sen loppuvaiheessa ja se kypsyi lämpimään pastaan
sulavasti näkymättömiin, vain täyteläinen maku jäi. Ja sehän on pääasia.

Kesäkurpitsapasta 
Kokojyväspagettia noin 300 g keitetään al denteksi suolalla maustetussa vedessä.
n 400 g kesäkurpitsaa kuutioituna
 1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
rypsiöljyä ja nokare voita
suolaa ja mustapippuria
2 kananmunaa
1 dl mustaleimajuustoraastetta
Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja jatka paistamista,
kunnes kesäkurpitsa on sopivaa, mutta ei ylikypsää.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita kananmunat kevyesti ja lisää mukaan juustoraaste.
Valuta pasta, jätä vajaa desi keitinvettä.
Yhdistä kesäkurpitsaseos ja pasta kattilassa. Lisää joukkoon kananmunajuustoesos.
Sekoita ja  lisää mukaan kiehuva pastankeitinliemitilkka.
Kanamunaseos kypsyy kuuman pastan sekaan.
Annostele ja ripottele pinnalle juustoraastetta ja tuoretta timjamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.