sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Uunijuusto ja puolukkahillo

Jokin aika sitten olin sujauttanut pakastimeen ternimaitopullon. 
Nyt tarvitsen tilaa marjoja varten, joten ternimaidon oli aika siirtyä ruokapöytään.
Mikään ei ole niin helppoa kuin uunijuuston tekeminen ternimaidosta ja lopputulos
on aina onnistunut.  Vasta valmistunut puolukkahillo sopi loistavasti juuston kanssa.
Olen keitellyt ja purkittanut hilloa vähitellen. Puolukat ovat sen verran kypsyneet, että
sopivat nyt hyvin hilloksi. Vielä on viitisen litraa odottamassa.
Pakastamiseen tarvittavat puolukat ovat vielä metsässä.
 
 Uunijuusto
 
 Kaada jääkaapissa sulanut ternimaito voideltuun uunivuokaan.
Sekoita litraan yksi tl suolaa. 
Paista 175-asteessa, kunnes juusto on tiivistynyt sopivaksi.
Nauti esimerkiksi puolukkahillon kera. Lisäsin vielä mukaan tuoreita puolukoita.

Puolukkahillo

2 litraa puolukoita, 1/2 dl kylmää vettä ja 330 g eli 1 pkt  Dansukkerin
hillo- marmeladisokeria.
Sekoita ainekset kattilassa ja keitä noin 15 minuuttia. Sekoita välillä ja kuori vaahto.
Nosta kattila liedeltä ja purkita.
En soseuttanut marjoja. Kuten huomaatte marjat ovat näkyvissä, mutta ovat mukavan pehmeitä.
Hillo alkaa aika nopeasti hyytymään, rakenne on hillomainen.
Hillo ei ole liian makea, kuten sokerimäärästä voidaan päätellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.