lauantai 27. syyskuuta 2014

Bostonkakkuja ja -pullia

 Tänään innostuin leipomaan. Kaikki sai alkunsa omenoista. Keitin viimeisen satsin
omenoista, joita taannoin sain.  Omenasoseen poristessa, keksin, että leivon omenasosetäytteisiä
bostonpullia ja -kakkuja. Kun omenasose oli jäähtynyt, tein soseesta ja philadelpiajuustosta täytteen.
Valmistin pullataikinan kohoamaan  ja lopputulokset näkyvät kuvissa.
Kokeilin ensimmäistä kertaa silikonista sydänvuokaa.

Bostonpullataikina
5 dl maitoa kädenlämpöisenä ja 50 g hiivaa
150 g voita sulatettuna
1 kananmuna
1 1/2 dl sokeria, 1 tl suolaa, 2 tl kardemummaa
14 dl vehnäjauhoja
Sulata voi ja sekoita ssokeri ja mausteet voisulaan.
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Vatkaa joukkoon kananmuna ja sekoita jauhot vähitellen mukaan.
Aivan loppupuolella lisää voisulaseos ja vaivaa taikina sopivaksi.
Anna taikinan nousta liinan alla 30 minuuttia.
Täyte
3 dl sileää omenasosetta
150 g philadelphiajuustoa naturel
2 tl vaniljasokeria, 2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi.
Kauli taikina 3 osassa levyiksi.
Levitä täyte ja rullaa. Leikkaa n 3 sentin kiekoiksi.
Nosta kiekot muffinipaperivuokiin ja  paistopellille,
bostonkakkukiekot  kakkuvuokaan. Oikaisin lopussa hieman 
ja käärin vain rullan, jonka paistoin pitkänomaisessa vuoassa.
Anna pullien ja kakkujen kohota noin 30 minuuttia.
Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raejuustoa.
Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Bostonkakku - ihana herkku, joka on ollut ihan unohduksissa. Kiitos muistutuksesta;)

    VastaaPoista
  2. Bostonkakku/pulla on hyvää, sitä vain tulee harvoin leivottua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.