keskiviikko 20. elokuuta 2014

Munakasta ja juustoja

 Tänään oli helppoa ruokaa. Lounaaksi pyöräytin munakkaat, ihan tavallinen munia ja kermaa,
 suolaa ja mustapippuria. Lisäsin mukaan pannulla nopeasti paistettuja Snax original-makkaroita.
Värin ja terveysvaikutuksien takia myös tomaattilohkoja. Wikipedia kertoo tomaatista; 

Tomaattivalmisteiden syönti vähentää riskiä sairastua sydäninfarktiin, koska tomaatti sisältää lykopeeni-nimistä karotenoidia. Tutkimusten mukaan sydäninfarktin ja aivohalvauksen riski oli kolminkertainen niillä miehillä, joiden veren lykopeenitasot olivat matalat verrattuna korkeampiin lykopeenimääriin. Tomaatin lykopeenin on todettu ehkäisevän myös eturauhassyöpää ja masennusta
Erilaiset tomaattivalmisteet, kuten paseerattu tomaatti tai tomaattimurska, ovat hyviä lykopeenin lähteitä, koska lykopeeni ilmeytyy parhaiten kuumennetusta tomaatista. Eteläeurooppalaisten veren lykopeenitasot olivat vuonna 2002 kolme-neljä kertaa suuremmat suomalaisten lykopeenitasoihin verrattuna.
Munakas on yllättävän täyttävää, joten enpä häärinyt keittiössä tänään.
Joskus on melkeinpä ylellistä nauttia vain ruoan pilkkomisesta ja aloittaa ateriointi.
Niinpä illallisemme oli briejuustoa ja leipäjuustoa, omenaa ja nektariinia. 
Tarkistin viinivarantomme. Se oli niukka, mutta Marsalaa löytyi sopiva määrä.
Vahva viini sopi hyvin brie-juuston kanssa.
Huomenna tehdään taas ruokaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.