tiistai 19. elokuuta 2014

Kesäkurpitsa-juustokeitto

 Tänään syntyi keitto kaikesta siitä mitä kaapista löytyi. Ruokakaupassa ei tänään tarvinnut
aikaa kuluttaa. Mukavaa on välillä tyhjennellä kaappeja.
Kesäkurpitsa sopi hyvin keittoon. Ajattelin ensin tehdä siitä paistosta, mutta päädyin keittoon.
 
Kesäkurpitsa-juustokeitto
2 porkkanaa pilkottuna
1 peruna pilkottuna
2 rkl rypsiöljyä
1 tl kurkumaa
pala purjoa pilkottuna
1 kesäkurpitsa kuorittuna ja pilkottuna
7 dl kiehuvaa kasvislientä
100 g  perinteistä Koskenlaskijaa kuutioina
mustapippuria ja viherpippuria rouhaistuna juustokuutioille
päälle persiljaa

Pese ja kuori juurekset, kuori kesäkurpitsa. Paloittele.
Huuhtele purjo ja silppua.
Kuumenna öljy kattilassa, lisää kurkuma ja porkkana- sekä perunapalat.
Kuullota muutama minuutti. Lisää purjo ja pyörittele hetki kattilassa.
 Lisää kiehuva kasvisliemi. Keitä, kunnes juurekset ovat melkein kypsiä. 
Lisää kesäkurpitsapalat, keitä viisi minuuttia. Soseuta.
Kuutioi juusto ja rouhaise juustolle mausteet.
Lisää juustot keittoon ja kuumenna, kunnes juusto on sulanut.
Annostele ja lisää keitolle persiljasilppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.