maanantai 5. toukokuuta 2014

Pinaattipaprikakeitto

Tänään oli aika tyhjentää vihreät kaapista keitoksi,
lisäsin vielä punaista mukaan ja keiton väri muuttui okranoranssiksi.
Keittoon pääsivät babypinaatti, kevätsipuli, persilja, suippopaprika,
punasipuli ja keltaisena peruna. Lopuksi tyhjäsin avatun sweet chilli philadelphian mukaan.
Näin tämä soppa syntyi.

Pinaattipaprikakeitto  
1 iso peruna kuutioina
7 dl kasvislientä
3 vartta kevätsipulia pilkottuna
n 90 g babypinaattia suikaleina
puolikas punasipuli silputtuna
kourallinen persiljasilppua
3/4 isosta suippopaprikasta suikaleina
180 g vajaa rasia sweet chilli philadelpia juustoa
suolaa ja mustapippuria
päälle raejuustoa, persiljaa ja kurkkua 

Kuori ja kuutioi peruna ja keitä matalalla lämmöllä kasvisliemessä 5 minuutin ajan.
Lisää pilkotut kevätsipuli, pinaatti, punasipuli, persilja ja kevyesti pannulla kuullotettu
paprika. Anaa kiehua hiljakseen kannen alla muutama minuutti.
Soseuta keitto. Lisää mukaan philadelphiajuusto. Kuumenna keitto ja anna
juuston sulaa keittoon. Lisää suola ja mustapippuri.
Annostele keitto ja lisää päälle reippaanlaisesti raejuustoa,
silputtua persiljaa  ja kurkkuviipaleita. Raejuusto korvasi leivän.  
Kannattaa tyhjätä kaapeista ajoissa ja tuoreina kasvikset ja yrtit vaikkapa keitoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.