lauantai 3. toukokuuta 2014

Parsapizza

 Pizza parsalla syntyi näppärästi ja ilman taikinanvääntöä.
Ostin pohjaksi ohuen ohrarieskan ja sopi pohjaksi ihan hyvin.
Ensin käsitellään parsat. Huuhtelin ne hyvin ja leikkasin päät pois.
En kuorinut eikä haitannut yhtään lopputuloksessa.
Kuumensin auringonkukkaöljyn pannulla ja nostelin parsat kypsymään.
Ripautin hieman ruususuolaa ja pyörittelin parsoja. Paistoin viisi minuuttia.
 
 Koska pohjat olivat rieskoja (2 kpl), sivelin ne ohuesti levitteellä.
Nostin kuumaan uuniin ja annoin levitteen sulaa rieskoille. Otin pellin uunista.
Varsinaiseksi levitteeksi kuorin vuohenjuustopötkön (180g), lisäsin
notkistamiseksi tilkan maitoa ja puristin 1 rkl appelsiinimehua.
Sekoitin tasaiseksi ja levitin rieskoille.
Asettelin parsat levitteen päälle.  Lopuksi päälle rouhittua pähkinää.
Sitten uuniin 250-asteeseen  ja noin 3 minuuttia.
Vinkin parsapizzaan löysin IS-nettisivulta.
 Sekoitin pizzalle myös salaatin.
Tässä valmiina syötäväksi. Juomana omenamehua.

3 kommenttia:

  1. Kiitos. Parsa sopii pizzaan hyvin.

    VastaaPoista
  2. hitsi täältähän saa jännittäviä ideoita! :)
    kiitti!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.