keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Herkkusienipasta ja mansikkasalaatti

Pitkästä aikaa tein pastaa. Sienipastaa en ole aikoihin tehnyt.
Hetken mielijohteesta ostin herkkusieniä ja vasta kotona mietin mitä niistä teen.
Valinta oli hyvä, pastasta tuli loistava kaikessa yksinkertaisuudessaan,
vain sieniä, kevätsipulia, kermaa ja spagettia - tietysti voita, suolaa ja mustapippuria
Puhdista sienet, käytän sienten puhdistamiseen serlaa.
Viipaloi sienet.  Sulata voi pannulla pähkinäiseksi. Käytän sienille aina voita.
Kun pannulla on ihan hiljaista, laita sienet pannulle. Kypsytä niitä, kunnes ne ovat napakoita.
Lisää silputtu kevätsipulisilppu, mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
Lisää tilkka kermaa ja keitä kasaan muutama minuutti.
  Kastike on valmis.  Olet jo kiehauttanut runsaalla suolalla maustetun veden.
Lisää kattilaan täysjyväspagetti ja keitä  noin 7-8 minuuttia.
Valuta spagetti ja kaada kastikkeen joukkoon sekoittaen. 
Lisäsin annoksille vielä sitruunamelissaa.

Mansikkasalaatti
En voinut vastustaa mansikoita, ostin niitä rasian.
Huuhtelin tai pesin isot mansikat yksi kerrallaan.
Leikkasin viipaleiksi ja osan käytin salaattiin.
Salaatissa on, pehmeää keräsalaattia, oliiviöljyä, ripaus suolaa,
juustolastuja, mansikoita, cashewpähkinää rouheena, sitruunamelissaa.
Mansikkasalaatti sopii hyvin kasvis- ja sienipastojen alkusalaatiksi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.