maanantai 14. huhtikuuta 2014

Punajuuri-perunakeitto

Tänään onnistui keittopäivä sopivasti.
Mietin  ensin mistä sen teen.  Puikulaperunaa oli sopivasti 4 kpl
ja punajuuria olin ostanut viikonlopuksi. Aikomukseni oli tehdä niistä
jotain aivan muuta, mutta lopulta ne päätyivät keiton pääraaka-aineeksi.
Punajuuren käsittely oli helppoa, kuorin, paloittelin ja ajoin
karkeaksi raasteeksi tehosekoittajan leikkurilla. Kypsymisaika jäi noin 15 minuuttiin.
Kun ostan punajuuria, ostan samalla joko sinihomejuustoa tai cevreä.
Nyt kaapissa oli sinihomejuustoa.

Punajuuri-perunakeitto
3 kpl eli 300 g punajuuria karkeana raasteena
4 keskikokoista puikulaperunaa kuutioituna
1 sipuli ja puolikas punasipuli silputtuna
1 rkl voita
mustapippuria rouhittuna
1/2 l vettä + 1 kasvisliemikuutio
1/2 sitruunan mehu
persiljasilppua ja sinihomejuustoa murustettuna
Kuori juurekset, raasta punajuuret karkeaksi ja kuutioi perunat.
Silppua sipulit. Kuumenna kattilassa voi kiehuvaksi ja kuullota sipulisilppu.
Lisää perunakuutiot ja jatka kuullottamista noin 3 minuuttia.
Lisää mustapippurirouhe  ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa.
Kaada joukkoon punajuuriraaste. Anna kiehua 15 minuuttia.
Purista joukkoon puolen sitruunan mehu.  Kiehauta ja tarkista maku.
Murustele pinnalle sinihomejuustoa ja lisää persiljasilppua.
Tämä on täyteläinen keitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.