perjantai 11. huhtikuuta 2014

Keittiössä

Tänään olen kokeillut miltä tuntuu olla tekemättä ruokaa.
Olen kyllä syönyt ja nytkin on oikein kylläinen olo.
Aamiaiseksi turkkilaista  jogurttia, mustikoita, hunajaa ja pellavasiemenrouhetta.
Päivällä kauppareissun jälkeen mies höyrytti lempinakkejani
eli HK:n napsahtavia nakkeja, niitä popsin dijon sinapin ja terttutomaattien kera.
Terttutomaatit ovat nyt todella hyviä ja tiedättekin, että myös terveellisiä.
Nakit  olivat niin täyttä tavaraa, että jaksoin illalliseksi syödä vain 
kaksi kylmää nakkia omenamehun kanssa, hyvä yhdistelmä muuten,
jaksoin myös nauttia kuivattujen hedelmien kiisseliä kermalorauksen kera.
Koska näissä aterioissa ei ollut kummoista kuvattavaa, päätin kuvata keittiön tasoilla olevia
ruoan raaka-aineita, mausteita ja hedelmiä. Oma roolinsa on myös kipoilla ja kulhoilla.

Keittiön tiskipöydällä, saarekkeella ja ikkunalaudalla
Tiskipöydän oikeassa reunassa  ovat suolat.
Iittalan purkeissa  ovat karkea ruususuola ja pienemmässä hieno ruususuola.
Rememberim Tin-purkissa on Maldonin sormisuolaa.
Seuraavaksi hyppäsin  Iittalan lasikartiossa olevien kananmunien yli.
Ja nyt on edessämme ranskalaisen  Nicolas Alziarin  neitsytoliiviöljykannisteri,
sen takana sitruunaoliiviöljypullo, Hackmanin maustemylly josta murskaan ruokiin mustapippuria.
Toisessa pippurimyllyssä on roseviherpippurisekoitusta. 
Vanhassa Arabian Ruska-mukissa säilytän valkosipuleita.
Aivan tiskialtaan  kupeessa pidän keittiön pesuainetta, sitä käytän kivitasojen ja
laattojen  kuin myös muuhun keittiöpintojen ja joskus jopa astioidenkin pesemiseen.
Vieressä on Designhousen vesikarahvi.
Tiskipöydän vasemmalla osiolla ovat tomaattikulhot.
Italian Amalfin rannikon keramiikkatehtaalta  olen ostanut kyseiselle
sitruunalehtoalueelle tyypillisen vadin, jossa ovat nyt makoisat terttutomaatit. 
Mustassa BodaNovan vadissa on kirsikkatomaatteja.
Viimeisenä tällä tasolla on kahvinkeitin, mutta sen unohdin kuvata.
Seuraavaksi katsotaan mitä on saarekkeella.
Vasemmalla ikkunan puolella  on Gustavsbergin iso uunivati,
 jota kuitenkin enimmäkseen käytän hedelmävatina. Nyt vadissa ovat hedelmät aika vähissä.
Vieressä on keltainen coriania oleva Hayn leikkuulauta.
 Se on todella verraton, pitäisi ostaa toinenkin.
 Seuraavaksi on aivan välttämätön liesitaso. Sillä on kokattu jo lähes kymmenen vuotta.
Vähän ennen muuttoa totuin edellisessä keittiössä induktiolieteen, oli taas totutteleminen 
hitaampaan keraamiseen lieteen. Totuttu on jo.
Oikealla puolella saarekkeen tasoa on nyt Ruska-lautasella, se on myös uuninkestävä,
omenoita ja luumuja. Niistä teen jälkiruokaa viikonloppuna.
Ruska-sarjan on suunnitellut Ulla Procope
Ikkunalaudalla menestyy jotenkuten pieni joulukaktus, joka pitäisi istuttaa 
kunnolla multaan. Vaaleanpunainen lasiruukku sopii kaktukselle hyvin.
Yrttejä en ole saanut vielä kasvamaan.
 Kliivian istuttaminen on vielä kesken.
Ne jäävät tähän keittiön ikkunalaudalle.
Huomenna tehdään ruokaa.

2 kommenttia:

  1. Mukavaa oli kurkistaa keittiöösi:)

    VastaaPoista
  2. Välillä on kiva kuvata työskentely-ympäristöäkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.