lauantai 19. huhtikuuta 2014

Kääretorttu lemon curd täytteellä

Leivoin tänään ihanan lemon curdilla eli sitruunatahnalla täytetyn kääretortun.
Piti laittaa taikinaan tummaa kaakaojauhoa, mutta unohdin lisätä sen.
Eipä se haitannut, mutta seuraavalla kerralla otetaan kaakaojauho mukaan.
Siivilöin päälle kaakaotomusokeria, joka nosti kaakaon makua hivenen mukaan.
Kääretorttu oli perunajauhojen ansiosta gluteeniton.

Kääretorttu  lemon curd täytteellä
Pohja
4 kananmunaa, 1 1/2 dl sokeria (siro), 1 1/2 dl perunajauhoja ja 1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin
ja siivilöi vaahtoon. Sekoita nostellen lastalla sekaisin.
Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteessa 10-12 minuuttia.
Kaada sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
Täyte
1 dl lemon curd tahnaa, 1 pkt/ 200 g philadelphia tuorejuustoa, 1 dl kermaa, 2 tl sokeria
 Vaahdota täyte tasaiseksi.
Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle. Rullaa.
Sirottelin päälle kaakaotomusokeria.
 
Viinirypäleet korvasivat makeat pääsiäismunat hyvin.

3 kommenttia:

  1. Todella kauniit kääretortut :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Olen todennut, että perunajauhot ovat kääretortun onnistumisen avaintekijä ja tietenkin riittävän kuohkea munasokerivaahto

    VastaaPoista
  3. Täydellinen kääretorttu!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.