sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Suklaa-vadelmajuustokakku

Viime kesänä kävin poimimassa siskoni miehen suvun
puutarhasta valkoisia vadelmia. Tai ne ovat oikeastaan 
vaaleankeltaisia. Eilen muutama desi näitä vadelmia pääsi
mukaan juustokakkuun. Ostin myös Fazerin vadelmaista maitosuklaata.
Juustokakusta tuli suklaa-vadelmaversio.

Suklaa-vadelmajuustokakku
 200g kaurakeksiä
90 g voita sulatettuna
Täyte
5 liivatetta
400 g philadelphia tuorejuustoa
2,5 dl floravispiä vaahdotettuna
1/2 dl kaakaotomusokeria
200g vadelma-maitosuklaata
3 dl vaaleita vadelmia haarukalla rikottuna + 2 rkl sokeria

Jauha keksit hienoksi, lisää voisula.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Painele keksiseos pohjalle.
Laita liivatteet kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita juusto tasaiseksi ja lisää kermvaahto.
Sulata suklaa mikrossa kahdessa erässä.
Yhdistä vaahto, sokeri ja suklaa.
Lisää marjat ja sekoita tasaiseksi.
Purista liivatteet vedestä ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan.
Anna jäähtyä hetki ja lisää nauhana sekoittaen täyteseokseen.
Kaada täyte vuokaan.  Hyydytä muutamia tunteja, mielellään yön yli.
Koristele suklaaraasteella. Lisää vadelmia vähän ennen tarjoilua.

 


4 kommenttia:

  1. Taatusti ihanaa!
    Itse en ole nähnyt valkoisia vadelmia:)Aina oppii jotain uutta.

    VastaaPoista
  2. Vähemmistönä se valkoinen vadelma on. Kaupoista sitä ei löydy.
    Se oli sopivaa juustokakussa, ei "värjännyt" kakkua.
    Toki punaiset vadelmat sopivat myös.

    VastaaPoista
  3. Suklaa ja vadelmat ovat ihana yhdistelmä! :)

    VastaaPoista
  4. Siiri,
    Sopivat hyvin keskenään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.