lauantai 1. helmikuuta 2014

Mehevä suklaa-mustikkakakku

Kiitos Tanja,  sain  sinulta kadottamani suklaa-kesäkurpitsakakun ohjeen.
Kerroin tästä "katastofista"skonssi-postauksessani.
Tänään oli  tämän Kodin Kuvalehden ohjeen
mukaisen suklaakakun leipominen ajankohtaista.
Minulla oli kesäkurpitsaa, mutta katsoessani pakasteeseeni
muutin mieleni ja päätinkin käyttää mustikoita kesäkurpitsan asemasta.
Mustikoita riittää vielä yllin kyllin, vaikka syömme niitä joka aamu jogurtilla.
Muuten  ohje on samanlainen. Lisäsin kaneliakin, jonka voisin jättää
seuraavalla kerralla pois. Ehkä mustikoiden maku ei kaipaa kanelia.
 Tietysti huomenna kakku olisi parhaimmillaan.
Pakkohan sitä oli kuitenkin tänään maistaa.

Mehevä suklaa-mustikkakakku
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1-2 tl kanelia
1 rkl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata 
5 dl mustikoita (tai 5 dl raastettua kesäkurpitsaa)
1 1/2 dl rypsiöljyä
Leikkaa halkaisijaltaan 24-senttisen vuoan pohjalle leivinpaperi. 
Voitele pohja ja reunat. Käytin irtopohjavuokaa, jossa silikonireunat,
enkä voidellut, mutta leivinpaperin laitoin pohjalle.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata suklaa vesihauteessa. (Sulatin mikrossa)
Yhdistä kaikki aineet varovasti keskenään..
Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteessa uunin alatasolla 40-45 minuuttia.
Jäähdytä kakku. Sujauta vuoka muovipussiin.
Anna kakun vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön ja mansikoiden/vadelmien kera.
Vinkki ! Kakku säilyy jääkaapissa muovipussissa 3-4 päivää mehevänä.
Kakkua vadelmilla ja jäätelöllä. Tietysti olin napannut jo muutaman suupalan,
ennekuin muistin kuvata tämän annoksen.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkulta!

    VastaaPoista
  2. Onpa hauskan kuuloinen yhdistelmä noi mustikat ja suklaa! Ja nam etenkin toi vika kuva! :-)

    VastaaPoista
  3. Jael,
    Suklaa-mustikkakakku oli tänään parhaimmillaan, kun se oli saanut vetäytyä yön yli jääkaapissa.

    Minka,
    Sopii hyvin yhteen, mutta parasta on antaa sen vetäytyä yön yli.
    Tänään syötiin kermavaahdolla.

    VastaaPoista
  4. Aivan mahtava! Maistuu niin kostealta mutakakulta, että terveelliset mustikat eivät haittaa :) Tällä reseptillä lapsetkin syövät pakastimen mustikat loppuun. Kiitos!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.