keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Bechamel -vaalea kastike lohipihveille

Jo tänään koitti se päivä, kun valmistin lohipihveille
lämpimän vaalean kastikkeen. 
Nyt ei ole paljon aikaa bloggaamiseen eikä ruoanlaittoonkaan.
Pitemmittä puheitta annokseni näytti tänään tältä.

Bechamel- vaalea kastike
4 rkl  voita
3 rkl vehnäjauhoja
ripaus valkopippuria,  rosepippuria ja muskottipähkinää
5 dl rasvatonta maitoa
vajaa tl suolaa
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot  ja mausteet. 
Kuullota pari-kolme minuuttia sekoittaen, älä ruskista.
Kaada maito kattilaan vähitellen koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua noin 8 minuuttia miedolla lämmöllä ja sekoita koko ajan.
Mausta lopuksi suolalla.

Sopi hyvin lohipihville. Pihvin ohjeen löydät täältä samasta blogista.
Lisänä lautasella on puikulaperunamuusia, raejuustoa, joka sopii lohelle myös,
hunajamelonia ja terttutomaattia sekä persiljaa.
Hunajamelonit ovat mehevän raikkaita juuri nyt ja myös edullisia verrattuna kurkkuun
sekä ovat maistuvampia.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.