maanantai 3. helmikuuta 2014

Parsakaali-omenakeitto

Päätin, että tänään on keittopäivä. Tuumasta toimeen ja katse kaappeihin.
Parsakaalia on, omenaa on, sipuleita on. Tästä se alkoi.
 Maustettua sulatejuustoa tarvitsen ja sitä ei ole, paitsi maustamatonta Philadelphiaa. 
Valitsin sopivat mausteet ja lisäsin ne philadelphia-juustoon. 
Tästähän tuli parempaa kuin osasin odottaa verrattuna valmiiksi maustettuihin juustoihin.

Parsakaali-omenakeitto

300 g parsakaalia pilkottuna
1 pieni salottisipuli ja 2 valkosipulinkynttä pienittynä
1 hapan omena kuutioituna
suolaa, mustapippuria rouheena
rypsiöljyä
7 dl kasvislientä
200 g philadelphiajuustoa, joka maustetaan
paprikaa, basilikaa, mustapippuria
tarvittaessa maizena-suurustetta

Kuullota kattilassa  rypsiöljyssä pienityt sipulit, 
paloiteltu parsakaali  ja kuutioitu omena
Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. 
Lisää kattilaan kiehuva  kasvisliemi. Anna kiehua hiljakseen,
kunnes parsakaali on kypsää noin 10-15 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää maustettu sulatejuusto 150 g
nokareina. Anna juuston sulaa ja sekoita keitto tasaiseksi.
Suurusta maizenalla, jos haluat sakeampaa.
Lopun 50 g  maustetusta juustosta käytin ruisnäkkärien päälle ja lisäksi rucolaa.

2 kommenttia:

  1. Hienoa gourmé -ruokaa saa "kaapeistakin", kun sen osaa :)

    VastaaPoista
  2. Deramer,
    Kiitos. Jos ei ihan kaapeista :), niin ainakin kaappien sisällön raaka-aineista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.