tiistai 4. helmikuuta 2014

Jauheliha-sienilasagne

Pitkästä aikaa päätin tehdä lasagnea.
Lasagne ei valmistu ihan hetkessä. Puuhaa helpottaa, jos 
nostaa kaikki tarvittavat raaka-aineet työpöydälle.
Aloitin ensin jauhelihakastikkeesta pilkkomalla sipulit ja porkkanan.
Koska minulla ei ollut tomaattimurskaa, korvasin sen tomaattipyreellä
ja Heinzin tomaattiketsupilla, lisäsin siihen tummaa balsamicoa.
Tietysti jauheliha on nostettu ajoissa huoneenlämpöön.
Herkkusienet ja muut sienikastikkeen osaset on hyvä ottaa myös kaikki valmiiksi esille.
Etukäteisjärjestely auttaa  mukavasti ainakin omalla kohdallani.
Homma pysyy hyvin hanskassa eikä mitään tärkeää unohdu.
Lasagne oli todella hyvää  ja kaiken vaivan arvoista.

Jauheliha-sienilasagne
250 g lasagnelevyjä, käytin italialaisia durumvehnäsuurimo/muna esikeitettyjä
Jauhelihakastike
 400 g naudan jauhelihaa 10%
1 sipuli pienittynä
3 valkosipulinkynttä pienittynä
1 porkkana suikalelastuina
1/2 tl suolaa, mustapippurirouhetta, kuivattua timjamia
1 prk/70 g tomaattipyrettä, 2 tl sokeria
1 dl tomattiketsuppia ja 1 rkl tummaa balsamicoa
1 1/2 dl lihalientä
rypsiöljyä paistamiseen
Ruskista kevyesti pannulla sipulit, jauheliha ja porkkana.
Lisää mausteet ja anna hautua 10 minuuttia.
Sienikastike
1 pieni rasia  herkkusieniä paloiteltuna
Kuullota pannulla ja ripauta suolaa
25 g voita/margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl rasvatonta maitoa
1 tl suolaa, muskottipähkinää ja valkopippuria
1 1/2 dl juustoraastetta
Sulata voi ja lisää jauhot sekoittaen. Lisää maito sekoittaen.
Mausta ja anna kiehua 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa. Lisää herkkusienet.
Soseuta tasaiseksi tehosekoittajalla.
Kasaa lasagne
Levitä pohjalle jauhelihakastiketta, levitä päälle lasagnelevyt.
Seuraavaksi sienikastike lasagne, jauhelihakastike lasagne jne.
 Viimeisenä eli lasagnelevyjen päälle sienikastike ja lopuksi juustoraaste.
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 40 minuuttia.
Ja sitten nauttimaan.

2 kommenttia:

  1. Hei loistava idea sienet lasagnen valkokastikkeessa, pakastin tars tyhjennellä kevään aikana ja tässähän kiva idea sienille. Suppikset sopinee herkkusienien sijaan?

    VastaaPoista
  2. -V-
    Suppikset käyvät loistavasti, niissä on makua.
    Herkkusienethän ovat aika laimeita maultaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.