lauantai 13. huhtikuuta 2013

Nieriää ja uunikasvisrisottoa

Ostin kokonaisen nieriän. Fileerasin fileiksi.
Pää ja muut fileerauksesta jääneet osat menivät
kattilaan. Maustoin ruususuolarakeilla ja viherpippurilla
ja keitin kalaliemen kalakeittoa varten. Keiton vuoro ei ollut 
nyt, vaan tänään tein fileistä ruokaa.
Keksin valmistaa kasvisrisoton uunissa.
Siellä se kypsyi omia aikojaan. 

Nieriäfileet pannulla paistaen
Uunikasvisrisotto


2 keskikokoista porkkanaa
puolikas palsternakka
pala juuriselleriä
1 keskikokoinen sipuli
ruususuolaa, paprikaa, viherpippuria, basilikaa
voita  kullottamiseen
1 1/2 dl riisiä
4 dl kasvislientä
3 rkl pehmeää vuohenjuustoa
Kuori ja pilko kasvikset kuutioiksi. Silppua sipuli.
Kuullota kasviksia voissa pannulla hetki. Lisää sipuli
ja mausteet ja jatka kuullottamista.
Lisää riisi uunivuokaan ja kaada mukaan kasvikset pannulta.
Huuhtele pannu ja lisää huuhdeliemi vuokaan.
Sekoita ja lisää joukkoon kiehuva kasvisliemi.
Kypsennä välillä sekoittaen  200-asteessa noin 30 minuuttia.
Lisaa kypsään risottoon vuohenjuusto ja sekoita.

Mausta nieriäfileet, ruususuolaa, viherpippuria ja ripaus
vastapuristettua sitruunamehua.
Paista voissa, ensin nahkapuolelta, kunnes nahka on rapean ruskeaa .
Sen jälkeen minuutin verran fileepuolelta.  

Sekoita salaatti. Meillä se oli friseetä, suippopaprikaa ja kurkkua,
kastike sitruunavinaigrette.

2 kommenttia:

  1. Ihana annos! Nieriä on niin herkullinen kala:)

    VastaaPoista
  2. Meillä tykätään nieriästä ja sitä laitetaan silloin tällöin säännöllisesti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.