perjantai 26. huhtikuuta 2013

Skotlantilaiset kananmunat salaattipedillä

Katselin jokin aika sitten australialaista MasterChef
kokkausohjelmaa. Siinä eräs osallistuja oli valmistanut
skotlantilaisia kananmunia. Niitä kehuttiin kovasti. Minulla heräsi
mielenkiinto kokeilla niitä. Tänään oli sellainen
päivä, että kokkasin näitä skottilaisia munia.
Valmistin annokset kahdelle. Aterioitaessa huomasin, että 
ovat aika tuhtia tavaraa, joten neljästä munasta tuli syötyä kaksi.
Onneksi lisukkeena oli salaattia, mitään tuhdimpaa ei olisi voinutkaan olla.

Skotlantilaiset kananmunat  (4 kpl)
salaattipedillä
 4 kananmunaa
400 g naudanpaistijauhelihaa
21 tl ruususuolaa
vajaa tl mustapippuria
1 tl meiramia
1 rkl ketsuppia
1 sipuli silputtuna ja voissa kuullotettuna
Panerointiin
1/2 dl korppujauhoja, 1 dl juustoraastetta, reilu tl paprikajauhetta

Keitä kananmunat koviksi ja jäähdytä ne kylmässä vedessä
Kuori ja silppua sipuli todella hienoksi ja kuullota ne voissa pehmeäksi.
Sekoita mausteet ja sipuli jauhelihaan.
Jaa taikina neljään osaan
Painele jauheliha litteäksi ja taputtele kuorittu kananmuna taikinan sisään.
Ummista käärö tiiviiksi.
Sekoita panerointiainekset. Pyörittele jauhelihapullukat siinä.
Paista uunin 225-asteessa noin 20-25 minuuttia.

Kokosin mozzarellasalaatin lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.