perjantai 12. huhtikuuta 2013

Parsaa, uppomunaa ja salaattia

Nyt on ulkolaisen parsan aikaa.
Kotimainen parsa on myöhässä, mutta aikanaan nautitaan siitäkin.
Kananmuna eri muodoissaan sopii parsalle. 
Se tuli todistettua tänään.

Paistettua parsaa, uppomunaa ja kirsikkatomaatteja


Nippu vihreää parsaa, voita, ruususuolaa, mustapippuria.
Huuhtele parsat, leikkaa tyven kova osuus pois. Kuumenna voi pannulla. 
Lisää parsat tirisemään keskilämmölle. Mausta.

Valmista uppomuna. Käytin hyväksi koettua oikotietä. ja minuutin verran
aikaa. Kypsensin munan mikrossa. Vettä laakean kulhon pohjalle puoli desiä, 
riko muna kulhoon ja ripauta suolaa. Lopputulos näkyy lautasella.

Kypsennä puolitetut kirsikkatomaatit pannulla voisulassa, muserra mukaan 
valkosipulinkynsi, ripaukset timjamia ja mustapippuria.

Kokoa annos. Ripota pinnalle reippaanlaisesti  hienonnettua parmesania
Vielä makeaa friseesalaattia kourallinen. Nauti.

1 kommentti:

  1. Ah, miten herkullista ja yksinkertaisessa sen salaisuus!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.