Ajattelin julkaista ruokakuvan, jossa on esillä koko ateria.
Ruoka-annosten kuvaamisesta näkyi keskustelua blogeissa.
Kuvauksien aikana annokset jäähtyvät ja perhe
joutuu syömään kylmää ruokaa. Olen sen verran nopea, että en ole joutunut
tarjoamaan annoksia kylmänä. En nimittäin kuvaa muiden annoksia.
Ainoastaan oma annokseni pääsee kuvaan. Jos se joskus on hieman jäähtynyt, en piittaa siitä.
Myönnän, että ruokakuvista en pyri tekemään täydellisiä.
Nehän eivät kotona tarvitse olla ulkonäöllisesti ravintolatasoa.
Lounas tänään
Suomalaista kirjolohta uunissa paistettuna.
Kevyesti huuhdottu lohi pyyhitään kauttaaltaan.
Vatsaan hierotaan mausteet, suolaa, mustapippuria ja hienonnettua tilliä
Sitruuna pestään ja leikataan viipaleiksi. Viipaleet työnnetään kalan vatsaan.
Viipaleille valutetaan hunajaa.
Kesäpunasipulit pilkotaan ilman vartta ja silppu työnnetään vatsaan.
Lohen päälle voi myös hieroa merisuolaa.
Kypsennetään uunin 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Salaatti
salanova ja friseesalaattia, ripaus suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä
lohkottuja mehukkaita tomaatteja, viipaloitua kurkkua
Kastike lohelle ja salaatille
Turkkilaista jogurttia n 1 dl, majoneesia 1/2 dl, ruokakermaa , joka notkistaa
kastikkeen sopivaksi, suolaa, mustapippuria, dijonsinappia, hienonnettua tilliä
Lisukkeeksi keitetty arborioriisi
Komea punalihainen lohi valmiina syötäväksi.
Nahka vedetään pois ja irrotetaan lohipalat ruodottomina lautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.