Tänään valmistin lounaan kasvisversiona sekä lihaversiona.
Ylin kuva kertoo kasvisversion sisällön.
Salaatti
salanovaa, tomaattia, kurkkua,
kastikkeena oliiviöljy-sitruuna vinaigrette mausteina
mustapippuri, suola ja ripaus sokeria
Kasvikset
porkkanaa, parsaa, palsternakkaa, hernepalkoja, minimaissia wokattuna
keitetyt perunalohkot
ruskeat purkkipavut valutettuna ja huuhdeltuna
Kastike
400 g naudanlihasuikaleita
puolikas isoa punasipulia ja yksi valkosipulikynsi pienittynä
1 rkl kasvisrasva/voisekoitusta
1 tl suolaa ja mustapippuria
4 rkl naturell juoksevaa koskenlaskijaa
1 1/2 dl vettä
1 dl ruokakermaa ja 1 rkl soijakastiketta
Ota liha pakkauksesta ja anna levätä huoneenlämmössä n tunnin verran
Ruskista liha kuumalla pannulla rasvassa ja mausta se. Lisää mukaan sipulisilput ja kuullota hetki.
Nosta seos uunipataan. Lisää vesi ja juusto.
Anna hautua 175-asteessa noin tunnin verran. Sekoita välillä.
Lisää mukaan ruokakerma ja soijakastike. Anna hautua n 15 minuuttia.
Ripottele pinnalle persiljaa.
Kokoa annos ja mikäli käytät kastiketta lisää se perunoille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.