Valmistin tänään jauhelihamurekkeen naudanjauhelihasta.
Lisukkeina perunamuusi, persikkasalaatti ja kyssäkaalisalaatti.
Kyssäkaalia ei keittiössäni ole aikaisemmin salaatiksi väännetty.
Pihvejä olen tehnyt ja keittoon lisännyt, mutta nyt pyöräytin salaatin. Kannattaa kokeilla.
.
Jauhelihamureke valmistui tällä kertaa näin
1 kg nautajauhelihaa 10&
2 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoa
2 kananmunaa
2 tl suolaa, 2 tl paprikaa, 2 tl maustepippuria
Sekoita taikina tasaiseksi.
Muotoile mureke leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan.
Kypsennä 200-asteessa 30 minuuttia.
Kyssäkaalisalaatti
n 400 g kyssäkaali kuorittuna ja paloiteltuna
1 omena kuorittuna ja paloiteltuna
1 dl kermaviiliä
1/2 sitruunanmehu
1 tl dijonsinappia hunaja
suolaa ja mustapippuria
pilkottua persiljaa
Hienonna kyssäkaali- ja omenapalat kutterissa.
Sekoita kermaviiliin sitruunamehu, sinappi ja mausteet.
Sekoita seos kyssäkaaliomenamurun joukkoon.
Lisää pinnalle persiljaa.
Hedelmäinen salaatti
pehmeää friseesalaattia, oliiviöljyä, mustapippuria,
luomukurkkua viipaleina ja persikkaa lohkoina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.