Illallisella nautittiin lohiateriasta. Ateria oli yksinkertainen,
mutta maistuva. Paistoin lohipalat pannulla ja jätin paistoajaksi nahan.
Kastike syntyi näppärästi kalalle maustetusta kevtkermasta, johon lisäsin vielä
kourallisen hienonnettua pakastettua lehtikaalta.
Jälkiruokana vaniljajäätelöä punaherukkahillolla.
Lohen paistaminen
Leikkaa 600 g lohifilee keskeltä pituussuunnassa halki.
Leikkaa sopiviksi paloiksi, jätä nahka paistonajaksi.
Mausta suola, mustapippuri ja puristettua sitruunamehua
Kuumenna pannu ja lisää kasvisöljy/voiseos
Paista ensin nahkapuoli alaspäin ja käännä, paista lihapuoli.
Poista nahka ennen annostelua.
Kastike
2 dl valkoviini/tilliruokakermaa
vajaa kourallinen pakastelehtikaalia hienonnettuna
Laita ainekset kattilaan ja kiehauta muutama minuutti.
Lisukkeet
perunalohkot, salaattia ja luumutomaattia
Jälkiruoka on yksinkertainen, mutta taatusti hyvää.
Keitin punaherukoista hillon. Hillossa punaherukan kirpeys tasaantuu sokerilla makeahkoksi.
Vaniljajäätelöä ja punaherukkahilloa kannattaa kokeilla.
Ripottelin pinnalle vielä muutaman marjan.
Oiva Toikan Kastehelmi-kulhot sopivat hyvin jäätelöjälkiruoalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.